9.Sınıf Biyoloji Test Cevaplı


REKLAMLAR




Ekleyen: soruca | Okunma Sayısı: 9700

1. Aşağıdaki organellerden hangisinin karşısındaki olayla ilgisi yoktur? 

A) Ribozom-Protein sentezi 
B) Kloroplast-Nişasta depolama 
C) Mitokondri-O2'li solunum 
D) Hücre zarı-Osmoz 
E) Golgi organeli-Madde salgılama 


2. HIV, AİDS neden olan bir virüstür. Yönetici molekül olarak RNA taşır. HIV T lenfositlerinde çoğalırken en fazla aşağıdaki moleküllerden hangisini kullanır? 

A) Ribozom-Glikoz 
B) Enzim-Protein 
C) Riboz-Deoksiriboz 
D) Riboz-Aminoasit 
E) Aminoasit-Deoksiriboz
3. 'Baklagiller azot bakımından fakir olan topraklarda yaşarlar. Kök hücrelerinde de azot bağlayıcı bakteriler yaşar.' Baklagiller ve bu bakteriler arasında nasıl bir ilişki vardır? 

A) Mutualizm 
B) Kommensalizm 
C) Yarı parazitlik 
D) Sabrofit 
E) Tam parazit 

4. Aşağıdakilerden hangisi en basit yapılı omurgalı canlıdır? 

A) Kurbağa 
B) Kertenkele 
C) Köpekbalığı 
D) Solucan 
E) Deniz anası 

5. Aşağıdakilerden hangisi bütün canlılarda doğrudan enerji molekülü olarak kullanılır? 

A) Enzim 
B) Protein 
C) Riboz 
D) Adenozintrifosfat 
E) Adenin
6. Bitki hücrelerinde sakkaroz (sükroz) şeklinde depo edilen bir dissakkaritin sindirimi sırasında aşağıdakilerden hangisi meydana gelmez? 

A) Sindirimi gerçekleştiren enzim miktarı azalır 
B) Hücredeki glikoz miktarı artar. 
C) Hücredeki su miktarı geçici olarak azalır. 
D) Hücrede fruktoz miktarı artar. 
E)Hücrede sakkaroz miktarı azalır 

7. Bir DNA molekülünün bir ipliğinin hidrolizinden 107 adeninli, 205 guaninli, 43 timinli ve 95 sitozinli nukleotid açığa çıkmıştır. Bu DNA molekülündeki guaninli nukleotidlerin toplam nukleotid sayısına oranı nedir? 

A)41 / 180 
B) 41 / 90 
C) 1/3 
D) 2/3 
E) 1/2 

8. Bir bitki hücresi; 

I. Glikojen 
II. Nişasta 
III. Protein 
IV. Glikoz
 

Moleküllerinden hangilerini sentezlerken su açığa çıkarır? 

A) I,II,III ve IV      B) II ve III      C) II ve IV      D) Yalnız II      E) Yalnız IV
9. Aşağıdakilerden hangisi A Vitaminin özelliği değildir? 

A) Bitkisel dokularda provitamin-A olarak bulunur 
B) Yağda çözünür 
C) Hayvansal dokularda A vitamini olarak bulunur. 
D) Eksik alındığında gece körlüğü meydana gelir. 
E) Fazlası idrarla atılır. 

10. "Proteinlerin metabolizması sırasında açığa çıkan amonyak karaciğer hücreleri tarafından üreye çevrilir" Hipotezine dayanarak "İdrardaki üre miktarı yenilen proteinli gıdaların miktarına bağlıdır" diyen bir bilim adamı, bilimsel çalışmanın hangi basamağındadır? 

A) Hipotezini kuvvetlendirmeye çalışmaktadır 
B) Hipoteze dayalı genel bir açıklama yapmaktadır 
C) Hipoteze dayalı tahminde bulunmaktadır 
D) Teori kurmaya çalışmaktadır. 
E) Hipotezine ne kadar güvendiğini belirtmektedir. 


CEVAPLAR : 
1)b     2)d    3)a    4)c    5)d    6)a      7)c    8)b     9)e    10)a


REKLAMLAR


Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, dersetkinlik@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.