ee-Portfolyo İle Öğrenciler Yakından İzlenecek

Eklenme Tarihi : 24.10.2019 | Okunma Sayısı : 1750

REKLAMLAR



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif yetenek ve kazanımlarının dijital ortamda izlenerek, değerlendirme ve yönlendirme süreçlerine kaynaklık edeceği e-Portfolyo projesinin detaylarını paylaştı.

  • 2023 Eğitim Vizyonu’nun en önemli hedeflerinden biri daha hayata geçiyor. Öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif yetenek ve kazanımlarının dijital ortamda izlenerek, değerlendirme ve yönlendirme süreçlerine kaynaklık edeceği e portfolyo projesinin detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
  • e-Portfolyo ile tüm öğrenciler, erken çocukluktan; lise mezuniyetine kadar takip edilecek, değerlendirilecek ve bu bilgiler ışığında ilgi ve yeteneklerini geliştirmek ve onları doğru yönlendirmek mümkün olacak. Bakan Selçuk, projeyle ilgili şunları söyledi:
  • “Öğrencilerimiz, okul yaşamı boyunca akademik, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda birçok sonuç elde eder. Öğrencinin aldığı bu sonuçlar, bir yandan kendi çağ nüfusu içinde ne anlama geldiği diğer yandan da çocuğun yıllar içerisinde nasıl bir hikâyesi olduğu konusunda değerlendirme imkânı sunar. Bu bilinçle 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar çocuklarımızın izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla her çocuk için bir e-portfolyo oluşturuldu. Bu hizmet çocuklarımızın eğitim yaşamları boyunca farklı alanlarda yapmış olduğu çalışmalara ulaşmamıza ve çalışmaları değerlendirmemize süreklilik sağlayan bir imkân tanıyacak.

KARMAŞIK VERİLERİ DAHA ANLAMLI HALE GETİRİYOR
e-portfolyo çok sayıda karmaşık veriyi ‘daha anlamlı’ hale getiriyor. Çocuğun okul içinde ve okul dışındaki başarılarının bütünsel bir şekilde dosyalandığı portfolyolar, gelişimsel ihtiyaçları da gösteriyor ve her çocuğa yapılacak rehberlik için de doğru çerçeveyi sunuyor. Çocuğun tüm okul yaşamında aldığı sonuçlar, elde ettiği başarılar, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda katkılarından oluşan ürün dosyası e-portfolyoda, öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelere katılımı, öğrencinin kendini tanıttığı bir bölüm; okuduğu kitapların adları, kitapların sayfa sayıları ve bu bilgilerin grafiksel analizler de bulunuyor.




Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu nedenle, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, sorucam@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.